SfinksMixedfestival heeft dit jaar plaats 29, 30 en 31 juli. Eeuwenoud Cambodjaans ballet, ultrahippe Colombiaanse Electrocumbia, uitzinnige Balkanrock en Afro-Cubaanse meesters, een aparte mix.

Sfinks mixt letterlijk de meest diverse stijlen en culturen door mekaaMet verwonderingen een open oor en mond.

Muziek, dans, film én circus uit de hele wereld in een dorpje ergens in Vlaanderen (een stukje België, dat net als de rest van de wereld jaar na jaar diverser, kleurrijker en ja, boeiender wordt).

Een eigenzinnige trip langs straffe beats, de mooiste songs en de beste trance.

Het volledige programma wordt eind mei bekend gemaakt, maar we zijn zo blij met de volgende namen dat we ze absoluut nu al even willen vertellen.

*AfroCubism*

Het Afrikaans-Cubaanse superproject dat meer dan 10 jaar in de ijskast lag door het onverwachte succes van Buena Vista Social Club is eindelijk gerealiseerd. Topmuzikanten overbruggen moeiteloos een immense oceaan.

*Emir Kusturica & the No Smoking Orchestra*

Meester filmmaker Emir Kusturica ontpopt zich op het podium tot een uitzinnige zanger en dirigent die stevige rock en losgeslagen balkanbeats omtovert tot een fenomenale liveshow.


*Alpha Blondy & Solar Sytem*

Ivoorkust blijft in de greep van geweld en machtsspelletjes. Afro-Reggae-icoon Alpha Blondy analyseert de situatie messcherp op onweerstaanbare grooves. “Les salauds ont mis le feu à mon paradis”


*Hindi Zahra*

Een berbers meisje opgegroeid in Europa ontpopt zich moeiteloos tot wereldburger anno 2011 én boegbeeld van een nieuwe generatie. Tango-folk-berber-blues & groove.


*Bomba Estéreo*

Elegancia Tropical! Coole electrobeats en harde gitaarrifs maken van de Colombiaanse cumbia een wel heel sexy in your face dansje.


*Ballet Royal du Cambodge*

Een uniek kans om één van de meest bijzondere klassieke Aziatische balletten aan het werk te zien. Verfijnde dansen, wonderschone kostuums en eeuwenoude muziek die niks aan kracht heeft ingeboet.


*Khaira Arby*

Op het laatste ‘festival au desert’ pakte deze Diva de Malinese president én zijn onderdanen moeiteloos in. Niet in het minst door de reïncarnatie van Jimmy Hendrix, die is nu 18 jaar en woont in Timboektoe…


*PRAKTISCH*

*Lokatie & info*

Sfinks Mixed festival

Openluchtfestival op een mooie locatie in het groen, met bijzondere tenten en structuren

Molenveld Boechout (Antwerpen)

03/455.69.44 -www.sfinks.be <http://www.sfinks.be>-info@sfinks.be <mailto:info@sfinks.be>

*Tickets vanaf 26 april beschikbaar*

de prijs van de tickets is ook dit jaar laag gehouden om zoveel mogelijk mensen de kans te geven om van dit 3 dagen durende zomerfeest te genieten.

Kinderen onder de 14 jaar (tot en met 13) mogen gratis binnen en kunnen zich uitleven in het kinderdorp, waar tal van activiteiten voor verschillende leeftijden worden aangeboden.

Vrijdag 29 juli (deuren 16u)

Voorverkoop: 16 euro / Kassa: 20 euro
gratis voor inwoners van Boechout/Vremde, Hove, Mortsel en Borsbeek op vertoon van hun identiteitskaart.

Zaterdag 30 of zondag 31 juli (deuren 11u)

Voorverkoop: 25 euro / Kassa: 35 euro

Zaterdag 30 en zondag 31 juli (deuren 11u)

Voorverkoop: 40 euro / Kassa: 55 euro

Zaterdag 30 juli vanaf 22u
Voorverkoop: GEEN / Kassa: 10 euro

VOORDELIG COMBI-TICKET: VR-ZA-ZO voor 50 euro (voorverkoop) / 70 euro (kassa)